Byfornyelse

Byfornyelse

København og Frederiksberg Kommune samt de fleste kommuner i Storkøbenhavn offentliggør en gang om året kriterierne for at søge offentlig tilskud i form at støtte til byfornyelse, bygningsfornyelse eller områdefornyelse.

Trænger jeres boligforening til at blive istandsat, er det en god idé at overveje mulighederne for støtte. I København gives der eksempelvis støtte til afhjælpning af utidssvarende toilet- og badeforhold, energirenovering, opgradering af energimærke samt istandsættelse af ejendommens klimaskærm.

Tilskuddets størrelse varierer efter ejendomstype, men der tildeles ofte cirka 25 til 33 procent af de samlede byggeudgifter i økonomisk støtte, hvilket kan være et væsentligt beløb i en byggesag.

Abildhauge hjælper med ansøgningen

Abildhauge har stor erfaring med at hjælpe private ejere og boligforeninger med at undersøge muligheden for offentlig støtte, da ansøgningsprocessen om byfornyelse ofte er langvarig og kompliceret. Vi assisterer også med at udfærdige ansøgningen, så den indeholder alle de oplysninger, de kommunale myndigheder har behov for.

Ansøgningen skal indeholde

  • en motiveret ansøgning,
  • budgetskema om ansøgning,
  • en tilstandsrapport,
  • energimærke.

Enkelte kommuner kræver, at ansøgning er suppleret med yderligere oplysninger.

Der kan gå op til 9 måneder fra ansøgningen til kommunen giver positivt tilsagn om økonomisk tilskud. Først derefter kan projekteringen af det tilskudsberettigede arbejde gå i gang.

Suppler med flere projekter og spar penge

I forbindelse med projektering af tilskudsberettigede arbejder, kan det ofte være fornuftigt at supplere med andre byggearbejder. Det sparer bygherren tid og penge, da der kun pågår en samlet byggesag.

Hos Abildhauge har vi stor erfaring i at opdele en støttet byggesag, så det klart fremgår, hvilke arbejder der modtager kommunal støtte, og hvilke arbejder der bliver finansieret 100 procent af den enkelte bygherre. I byggesager, der modtager offentlig støtte, er der nemlig særlige krav til selv byggeprocessen, der også er underlagt bestemte krav om dokumentation.
Abildhauge har udarbejdet et system, hvor afrapportering af byggeprocessen for støttet byggeri foregår nemt og overskueligt både for den enkelte bygherre og den kommunale sagsbehandler.

 

 • Abildhauge klarer hele processen

Med Abildhauge som rådgiver i en byfornyelsessag får du som bygherre

 • kvalificeret rådgivning lige fra starten
 • korrekt ansøgning om støtte
 • projektering og udbud
 • byggetilsyn
 • byggeregnskab
 • 1-års gennemgang af byggeriet.

Kontakt Abildhauge

Abildhauges eksperter står klar til at rådgive om ansøgning til byfornyelsesstøtte.  Udfyld formularen til højre på siden eller ring 33 31 33 31 og aftal et uforpligtende møde for at høre nærmere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din ejendom.

Få en uforpligtende samtale med en af vores rådgivere

 • Kontaktformular
  Sender
 • Har du spørgsmål? Så tag fat i mig

   

  Lukas Rubin

  Bygningskonstruktør

   33296024

   

   lkr@abildhauge.dk

350

Udførte tilstandsrapporter

1500

Rådgivet boligforeninger

2500

Udførte byggeprojekter

Referencer

AB Ægirsgade 50-52/Nannasgade 16 – København N

7. oktober 2014
Udskiftning af tag, facadeistandsættelse som byfornyelsesprojekt
Læs mere

AB Bispegaarden – København N

26. november 2013
Tag og facaderenovering samt nye vinduer som byfornyelsessag
Læs mere

AB Sindshvilevej 11-11a – Frederiksberg

7. april 2010
Udskiftning af tag, maling af vinduer samt udskiftning af kloak
Læs mere